Ajankohtaista

Turvallisia kulttuurielämyksiä Kuusamotalolla

 

Kulttuuri tekee hyvää – myös korona-aikana, kunhan muistamme noudattaa viranomaisten antamia turvallisuus- ja hygieniaohjeita. Kuusamotalossa voi vierailla turvallisesti ja nauttia talon monipuolisesta kulttuuriannista. Palvelemme asiakkaitamme erityisjärjestelyin syksyn ajan. Huolehditaan yhdessä meidän kaikkien turvallisuudesta!

 

Olemme avoinna arkisin kello 11–16. Tulethan Kuusamotalon vain terveenä ja oireettomana! Pyydämme vieraitamme kiinnittämään erityistä huomiota hygieniaan ja siksi olemme lisänneet talon tiloihin käsihuuhteen jakelupisteitä. Käsien peseminen saippualla ja vedellä on mahdollista kaikissa wc-tiloissamme. Yski hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan. Kaikkien yleisötilojemme siivousta on tehostettu.

 

Paikkoja Oulankasalin tapahtumiin ja konsertteihin myydään hajautetusti turvavälein. Muiden kuin samaan seurueen asiakkaiden turvaväli on minimissään 1,5 metriä eli Oulankasalin paikkamäärää on rajoitettu merkittävästi. Turvaväli on voimassa sekä aulatiloissa että konserteissa.  Tulethan ajoissa tilaisuuksiin, niin vältymme jonoilta ja voimme ohjata asiakkaat oikeille istumapaikoille.

 

OKM:n ja THL:n ohjeiden mukaan mahdollisen tartuntajäljityksen helpottamiseksi tuli järjestäjillä olla mahdollisuuksien mukaan tiedot tilaisuuteen osallistuneista henkilöistä. Kuusamotalon osalta tiedot kerätään lipunmyynnin yhteydessä ovella. Tietoja säilytetään yhden (1) kuukauden ajan.

 

Kuusamotalo seuraa aktiivisesti viranomaisten ohjeita ja vaikutamme muiden konserttitalojen kanssa alan omaan ohjeistukseen Suomessa. Näin varmistamme, että kulttuurin nauttiminen tilaisuuksissamme on turvallista myös jatkossa.

 

Lisätietoja:

kulttuuritoimenjohtaja Ulla Ingalsuo-Laaksonen (@kuusamo.fi, puh. 0400 281 057)

www.kuusamotalo.fi

___________________________________________________________________________________

KUUSAMOTALON AUKIOLOAJAT

Kuusamotalo on avoinna syyskuun ajan maanantaista perjantaihin klo 11-16

 

Huom. Aukioloajat eivät koske KinoKuusamotalon toimintaa.

___________________________________________________________________________________

TIEDOTE 25.5.2020

Vilho Askolan näyttely avaa Kuusamon kulttuurikesän

Kuusamon kesä -puistokonsertti kutsuu soittajia ja kuulijoita 27. kesäkuuta Kelanrantaan

 

Kuusamon kulttuurikesä avataan 1. kesäkuuta Kuusamotalon Kaamosgalleriassa järjestettävällä Vilho Askolan näyttelyllä. Valtioneuvoston asettamisen koronarajoitusten vuoksi Kuusamotalo ja sen lipunmyynti ovat avoinna kesäkuussa poikkeuksellisesti vain kello 12–16 välisen ajan. Heinäkuussa Kuusamotalo on suljettu.

 

Puuveistoksistaan tunnetun taidegraafikko Vilho Askolan töihin voi tutustua Kaamosgalleriassa kesäkuun ajan. Askola (1906–1994) tuli tunnetuksi ennen muuta suomalaista maisemaa kuvaavista puupiirroksistaan. Hänen töissään näkyy luonnon arvostus ja tekijän rakkaus luontoon. Askola kehitti japanilaisen puupiirrostekniikan pohjalta oman painomenetelmänsä. Kaamosgallerian näyttelyssä on esillä myös Askolan tyttärentyttärentyttären Rosa Kansalan maalauksia.

 

Kulttuurikesä jatkuu Kuusamossa 15.6. jolloin kotiseutumuseo avaa ovensa. Museo on avoinna tiistaista lauantaihin klo 11–18 välisen ajan elokuun 22. päivään saakka.

 

Lauantaina 27. kesäkuuta Kuusamon kulttuuritoimi tarjoaa Kuusamon kesä -puistokonsertin Kelan rannassa. Koko perheelle suunnattuun konserttiin haastetaan musisoimaan kuusamolaisia kokoonpanoja sekä yksittäisiä muusikkoja ja kuoroja. Kaikenlaiset musiikkityylit ovat sallittuja ja toivottuja. Ilmoittautumisia otetaan vastaan Kuusamon kulttuuritoimistossa (kulttuuritoimisto@kuusamo.fi

 

Kuusamon kesä -konsertti on mahdollisuus tulla viihtymään kesäiseen iltapäivään kauniin Kirkkolahden rannalle vaikka piknik-retken parissa. Kello 15 alkava konsertin yleisömäärä on rajattu 400:aan. Konserttia voi seurata live-lähetyksenä myös Kuusamon kaupungin Youtube-kanavan kautta.

 

  • Kulttuurielämykset ovat juuri nyt erityisen tärkeitä, sillä kulttuuri vahvistaa yhteisöjä ja meidän kaikkien kriisinkestävyyttämme. Tapahtumissamme ja toiminnassamme noudatetaan viranomaisten antamia turvamääräyksiä ja toimitaan maltillisesti ja vastuullisesti. Jos koronapandemia tilanne muuttuu, tapahtumia ja tilojen aukioloja tarkastellaan uudelleen, sanoo kulttuuritoimenjohtaja Ulla Ingalsuo-Laaksonen.

 

Lisätietoja:
Ulla Ingalsuo-Laaksonen, puh. 0400 281 057, ulla.ingalsuo-laaksonen@kuusamo.fi , www.kuusamotalo.fi

 

__________________________________________________________________________________

2.4.2020 / Kuusamo NYT -kanava tiedottaa ja viihdyttää

Kuusamon kaupunki on avannut 2.4.2020 Kuusamo NYT -kanavan tiedottamaan ja viihdyttämään kaupunkilaisia korona-epidemian ajan. Kanava lähettää liveohjelmaa arkisin kello 9 ja iltapäivisin kello 14.30 alkaa kulttuurituokio, jossa kuullaan muun muassa musiikkia ja luetaan ääneen ajankohtaisia kirjoja. Suorat lähetykset ovat katsottavissa tallenteina myös myöhemmin.

 

Youtuben kautta välitettävän ja muun muassa Kuusamon kaupungin nettisivuilta löytyvän kanavan tehtävä on korostaa yhteisöllisyyttä, turvallisuutta, viihdyttää kotona olevia ja jakaa tietoa poikkeustilanteessa ajatuksella, että kukaan meistä ei ole tässä tilanteessa yksin.  

 

  • Lupaamme tulevien viikkoja aikana aamujumppia, ajankohtaisia haastatteluja ja tuttuja ja uusiakin kasvoja, mielenkiintoisia videoita yhteisestä arjestamme ja ympäristöstämme, hyviä ideoita naapuriavusta, yhdessä lukemista ja sanomalehtikatsauksia, konsertteja ja taidenäyttelyitä, kertoo ohjelman tuottaja, kulttuuritoimenjohtaja Ulla Ingalsuo-Laaksonen.

 

Kuusamo NYT -kanavan tekemiseen haastetaan kaikki kuusamolaiset. Palautetta, ideoita, toiveita sekä hyviä valokuvia ja videopätkiä korona-keväältä voi toimittaa sähköpostitse (kuusamotalo@kuusamo.fi) tai puhelimitse numeroon 0400 281 057.

 

Kuusamo NYT -kanava löytyy osoitteesta www.youtube.com hakusanalla Kuusamo NYT. Ohjelmaan pääsee mukaan myös Kuusamon kaupungin nettisivun kautta sekä klikkaamalla tästä.

___________________________________________________________________________________

KUUSAMOTALO PALVELEE SÄHKÖISESTI

Valtioneuvoston antamalla määräyksellä kaikki kulttuuritalot, mukaan lukien Kuusamotalo, on suljettu 13.5.2020 saakka koronavirusepidemian vuoksi ja kaikki Kuusamotalon tapahtumat 31.5.2020 saakka on peruttu. Sulkutilan päättymisajankohta ilmoitetaan myöhemmin epidemiatilanteen mukaan.

Kuusamotalolla peruttavien tapahtumien joukkoon kuuluvat Oulankasalin konserttien lisäksi Kino Kuusamotalon elokuvat, Kuusamon musiikkiopiston toiminta sekä Kaamosgallerian näyttelyt.

Peruuntuneiden tai siirtyvien tapahtumien pääsyliput hyvitetään pyydettäessä asiakkaille. Siirrettäviin konsertteihin jo ostetut liput käyvät sellaisenaan konsertin uutena päivämääränä. Kuusamotalolta ostetut liput voi palauttaa Kuusamotalolle ja Ticketmasterista ostetut lipunvälittäjän (www.ticketmaster.fi) palautusohjeiden mukaisesti.

Kuusamotalo palvelee asiakkaitaan sulkuajan puhelimen (040 860 88 00) ja sähköpostin (kuusamotalo@kuusamo.fi) välityksellä.

Lisätietoja: kulttuuritoimenjohtaja Ulla Ingalsuo-Laaksonen (0400 281 057).

 

 

SIIRTYNEET KONSERTIT

27.3.2020 Tuure Kilpeläinen ja Kaihon karavaani                              UUSI AIKA 10.4.2021
Jo ostetut liput käyvät uuteen tapahtumaan sellaisenaan. Ticketmasterilta ostettuihin lippuihin voi hakea rahojen palautusta 30.6.2020 saakka.

 

29.3.2020 Suvi Teräsniska – ihmisen poika                                        UUSI AIKA 7.3.2021
J
o ostetut liput käyvät uuteen tapahtumaan sellaisenaan. Ticketmasterilta ostettuihin lippuihin voi hakea rahojen palautusta 30.4.2020 saakka.

 

3.4.2020 Imagine - The John Lennon Songbook                               UUSI AIKA 14.2.2021

 

24.4.2020 Vasara ja nauloja                                                                   UUSI AIKA 6.11.2020

 

 

PERUUNTUNEET KONSERTIT


2.4.2020 Tanssinäytös We Dance                                                         PERUTTU

21.4.2020 Itä-Helsingin Juniorijouset                                                   PERUTTU

30.4.2020 Musiikkiopiston oppilaskonsertti                                       PERUTTU

7.5.2020 Senioritanssijat Atimoissa                                                      PERUTTU

14.5.2020 Musiikkiopiston oppilaskonsertti                                       PERUTTU

28.5.2020 Musiikkiopiston lukuvuoden päätöskonsertti                  PERUTTU