laura

Laura ja Fredrika Mikkola, viulu/piano konsertti

Laura Mikkola on kansainvälisesti menestyneimpiä pianistejamme, joka sai Suomi-palkinnon poikkeuksellisen nuorena, vain 21-vuotiaana vuonna 1995. Sittemmin pariisilaistunut Mikkola on tuttu näky myös Suomessa, erityisesti vuodesta 2003 asti järjestämillään Iitin musiikkijuhlilla, mutta myös konserttikiertueillaan.

Kuusamossa Mikkola konsertoi yhdessä viulistityttärensä Fredrikan kanssa maanantaina 17. helmikuuta 2020. Konsertissa kuullaan muun muassa Beethovenin pianosonaatti "Les Adieux", Sibeliuksen pianomusiikkia, Sarasaten mustalaislauluja, Chailloun pianosävellyksiä sekä Kabalevskyn viulukonsertto, Bacrin Meditation ja Vitalin Chaconne. Fredrika Mikkola on nuoresta iästään huolimatta jo taitava viulisti.

Laura Mikkola opiskeli pianonsoittoa Sibelius-Akatemiassa sekä Yhdysvalloissa Philadelphian Curtis-instituutissa ja Bloomingtonin musiikkikorkeakoulussa Indianassa. Hänen opettajiaan olivat muun muassa Murray Perahia, Menahem Pressler ja Gary Graffman.
Mikkolan uraa ovat siivittäneet lukuisat kilpailumenestykset, kuten toinen palkinto ja yleisöpalkinto Brysselin arvostetussa Kuningatar Elisabeth -pianokilpailussa. Vuonna 1995 hän sai nuoren taiteilijan Suomi-palkinnon.

Mikkolan ohjelmistoon kuuluu yli 60 konserttoa ja laaja valikoima sooloteoksia ja kamarimusiikkia. Hänellä on ollut erityisen läheinen suhde Einojuhani Rautavaaran teoksiin, ja hän on levyttänyt tämän kaikki kolme pianokonserttoa sekä laajan valikoiman soolopianoteoksia. Lisäksi hänen diskografiaansa sisältyy Einar Englundin koko soolopianotuotanto sekä muun muassa Ravelin, Šostakovitšin, David Matthewsin ja Erkki-Sven Tüürin musiikkia.

Ma 17.2.2020 klo 18.00
Yleisön sisäänpääsy klo: 17.45
Tilaisuuden kesto: n 2h

Tapahtuman tiedot

Päivämäärä
17.02.2020 18:00
Esityspaikka
Kuusamotalo
Hinta

peruslippu 15 €
lapset 8 €
Musiikkiopiston oppilaat maksutta